Џенерал моторс обуставља производњу аутомобила у Колумбији и Еквадору

Ово ће довести до отпуштања до 850 људи у фабрици Colmotores у Боготи, јединој фабрици која производи аутомобиле у Колумбији.


Америчка компанија Џенерал моторс (GM) најавила је „кључне промене“ у свом пословању у Колумбији и Еквадору, које значе престанак производње возила, од данас у Колумбији и од августа у Еквадору, што ће довести до масовних отпуштања.

„Производне операције ће престати у фабрици Colmotores у Колумбији, а процес демонтаже ће почети данас смањењем тима. У фабрици ОВВ у Еквадору производња ће престати крајем августа 2024. године“ – наводи се у саопштењу компаније.

Џенерал моторс у те две земље производи аутомобиле марке Шевролет, али ће сада „прећи на модел националне маркетиншке компаније за подршку лансирању возила нове генерације, укључујући портфолио светске класе подржан изузетним корисничким искуством и постпродајним опслуживањем“ – изјавио је амерички гигант.

„Мере које најављујемо данас су неопходне како бисмо нашим купцима могли понудити најнапреднија возила и технологије и помоћи у трансформацији индустрије у Колумбији и Еквадору ка будућности с нултом емисијом“ – изјавио је председник GM Internationa Шилпан Амин.

То би значило отпуштање до 850 људи у заводу Colmotores у Боготи, једином предузећу у коме се, по речима синдиката, кажу производе аутомобили у Колумбији.

„Компанија разуме како ће ова одлука утицати на погођене запослене и ми ћемо их подржавати у прелазном периоду“ – додао је он.

„Компанија разуме утицај који ће ова одлука имати на погођене запослене и ми ћемо их подржати током транзиције“, додао је он. Према подацима компаније, до сада је колумбијски завод радио са 9, а еквадорски са 13 посто капацитета, тако да су обе фабрике биле „недовољно искоришћене“.

Извор: BANCA y NEGOCIOS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *