Хозе Луис: Аргентинска привреда је у веома лошој ситуацији

Зашто се Хавијер Милеј предомислио да иде у Женеву на мировну конференцију о Украјини? Хозе Луис, водитељ Радија Ароба, римокатолик и доктринарни перониста, доктор економских наука и магистар међународних економских односа, сматра да је аргентински председник био заокупљен унутрашњим економским проблемима и одлучио да се састане са представницима Међународног монетарног фонда. Детаљи – у ексклузивном коментару издању „Два Југа“.


– Ситуација у земљи је веома лоша с економског становишта. То значи да може доћи до промене министра привреде. Сигуран сам да ће се то десити најкасније овог месеца, можда и следеће недеље. Управо зато је Милеј приуставио путовање, јер је ове недеље заказан састанак с ММФ-ом, који ће морати нешто да одреди на плану економске политике.

Каматна стопа може знатно порасти. То ће довести до смањења активности становништва у читавој привреди, која се већ сад налази на 50% успостављених капацитета. Цена барела нафте ће бити врло висока. Аргентина неће моћи да обезбеди ресурсе по таквим ценама. Ово је прави процес деиндустријализације. Храна ће такође бити веома скупа. Ова шема ће бити најгора од свих могућих, пошто се многи Аргентинци налазе изван економског система, данас је око 40% нашег становништва потхрањено. Тако да га унутрашњи проблеми терају да заборави на спољашње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *