Ко је та 60-годишња жена која претендује да представља Аргентину на избору за „Мис универзума“?

Она има 60 година и победила је на избору Мис универзума Буенос Ајреса.


Алехандра Родригез из Ла Плате је адвокат, болнички консултант и новинар. Воли танго и поезију. Има Норвешку шумску мачку и круну „Мис Буенос Ајреса“, коју је освојила у недељу и носиће 25. маја на такмичењуна којем ће бити изабрана представница Аргентине за „Мис Универзума 2024“. Такође је напунила 60 година.

„Никад нисам мислио да ће то имати такав утицај“ – рекла је Родригез у интервјуу аргентинском телевизијском каналу Америка ТВ. Ово је прво у историји такмичење које је инклузивно са станоишта година, физичких карактеристика, мера, тежине, што га чини револуционарним“.

Родригез ради као правни саветник у болници и каже да има „обичан живот, као и сваки други радни човек“. По њеним речима, одлучила се да се пријави за учешће због тога што је такмичење „врло инклузивно“.

Организација „Мис универзум“ изменила је нека своја правила како би избор учинила свеобухватнијим и разноврснијим. Једно од њих било је и укидање старосне границе за учеснице, које су до 2023. морале имати између 18 и 28 година. Ове године је то правило промењено и сада на такмичењу могу да учествују жене било ког узраста, почев од 18 година.

Још једна озбиљна промена ступа на снагу 2023. године: на такмичењу ће моћи учествовати удате и разведене жене, оне које имају децу или су трудне.

„Веома сам срећна што представљам нову парадигму на такмичењима лепоте“ – рекла је она у интервјуу аргентинском ТВ каналу ElTrece у петак. А нова парадигма за коју тврди да је представља веома је значајна. У годинама када жене, по аргентинским законима, могу да иду у пензију, Родригезова се спрема за још једно такмичење у арени у којој није имала искуства. Дотад она није излазила на подијум. Учествовала је једино на „конкурсу за средњошколце, нешто врло локално“.

Извор: CNN Espanol

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *