Од судопере до победе у Нетфликсовом ријалитију

Венецуелански посластичар Хендерсон Гонзалес постао је први Латиноамериканац који је победио у ријалити серијалу Нетфликса „It’s a Cake“ („То је колач“).


Гонзалес, који је стручњак за 3Д посластичарство, узео је учешћа у трећој сезони емисије захваљујући отвореном позиву продуцента, који је његове радове видео преко друштвених мрежа.

„Да бисте доспели у шоу, потребно је да прођете кастинг, у којем учествује више од 50.000 људи, а мене је на друштвеним мрежама открио један од њихових регрутера, који ме је позвао да учествујем у емисији“ – испричао је он у интервјуу за „Глас Америке“.

Након победе у шоуу „То је торта“, где је правио сложене радове у техници 3Д посластица, Венецуеланац је добио новчану награду од 80.000 долара.

„Ријалити шоу ме је научио да ниједан сан није неостварив и ниједан циљ није превише тешко достићи“ – рекао је Гонзалес, родом из државе Зулија.

Хоби који је постао професија

Гонзалес није увек био посластичар. Док  је живео у Венецуели, био је архитекта, а 2015. је почео да прави торте само из хобија. Међутим, када је 2016. емигрирао у Сједињене Државе, морао је почети од нуле, па је прао судове. Касније је напредовао до конобара, а затим водио ресторан.

После више година, окренуо се прављењу торти, усавршио своу вештину, научио енглески и почео да прави 3Д посластице.

Гонзалес је поносан што својим радом може представљати своју земљу.

„За мене је то нешто неописиво, велики понос, бити глас и представник Венецуеланаца и Латиноамериканаца у свету, показујући да имамо шта да дамо, да имамо много талента и жеље да идемо напред“ – каже он.

Тренутно управља трима компанијама, укључујући посластичарницу Мастер Бакер, која своје услуге нуди на Флориди, у Лас Вегасу, Лос Анђелесу и Атланти, води онлајн течајеве у Lab School и често приказује свој рад на друштвеним мрежама. Само на Инстаграму има преко 358.000 пратилаца.

Његови будући планови укључују отварање још једне пекаре и школе како би своја знања и надахнуће делио са другима.

Извор: Alertas 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *