Нурија Хинихер: И Милеј и Видела су представници глобалиста

По чему су два аргентинска председника из различитих епоха – Хорхе Рафаел Видела Редондо и Хавијер Милеј – слична, а по чему се разликују? Објашњава Нурија Хинихер, антрополог, научни сарадник у Националном савету за научно-техничка истраживања CONICET и генерални секретар синдиката образовне установе.


Нурија Хинихер

Оба председника, у извесном смислу, апсолутно заступају интересе најконцентрисанијих сектора капитала и директно су повезани са Сједињеним Државама, и у том смислу, наравно, геноцид попут оног који направио Видела није исто што и политика Милеја. Но ипак, са владине стране постоји намера да своје планове оствари, да кажемо тако, без икаквих ограничења, без икаквих етичких препрека, и у том смислу врло је сличан њихов економски план – план, да тако кажемо, усмерен на изградњу земље за врло, врло малобројне.

Постоји ли икаква разликовна црта Милејеве владе у односу на Виделину владу скопчана за националну државу? Милеј је одлучно расположен да је уништи, а Виделина влада вероватно никада није ни замишљала такву могућност. Према томе, обојици председника је заједничко то што су једнозначно, без икаквих ограничења, представници глобалне владе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *