Умро Карлос Кастанеда

Умро је Мурио Карлос Кастанеда, култно оличење Хуана Валдеза, који је 20 година представљао бренд Colombian Coffee.


Колумбијац Карлос Кастанеда, који је 20 година играо култни бркати лик Хуана Валдеза, колумбијског бренда Colombian Coffee, преминуо је 26. априла у Медељину.

„Карлос Кастанеда, кафетеро из села Сан Бартоло, које се налази у општини Андес, у департману Антиокија, који је 20 година играо улогу Хуана Валдеза, умро је пре неколико сати у Медељину“, саопштила је Национална федерација произвођача кафе (FNC).

Према информацијама, Кастанеда је имао 58 година и преминуо је у клиници у Лас Вегасу, где се опорављао после операције срца.

„Године 1959. родила се идеја да се створи лик повезан с кафом и почели смо размишљати о човеку који би с једноставношћу оличавао понос, приврженост земљи и посвећеност послу, као и упорност, карактеристичну за Колумбијце“ – наводи се у саопштењу FNC, савеза који обједињује 540.000 колумбијских породица узгајивача кафе.

Од тада је лик сељака са брковима, шеширом, каријелом (колумбијском торбом) и с пончом пребаченим преко левог рамена, у пратњи своје муле Кончите, постао амблем колумбијске кафе. Као и у филмовима о Џемсу Бонду, овај лик је оваплоћавало неколико људи сличних карактеристика, од којих је први био Кубанац Хозе Дувал, а затим Колумбијци Карлос Санчез и Карлос Кастанеда. „Карлос, диван и пожртвован колега, такође нам остаје у најлепшој успомени“ – изјавили су у Савезу произвођача кафе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *