Нови албум Селије Круз биће објављен на 100-годишњицу њеног рођења

Верни поклоници кубанске певачице Селије Круз с изласком њеног новог албума „Celia Cruz en vivo: 100 años de azúcar“ имаће прилику да чују јединствен и посебан материјал, који ће ускоро бити објављен поводом стогодишњице рођења певачице.


Новитет ће бити објављен у петак, 24. маја, и биће доступан у физичком и дигиталном формату. У њега ће ући девет раније необјављиваних песама, снимљених у концертној дворани у Мајамију, на Флориди, 1986-1987, преноси новинска агенција EFE.

„У читавој својој каријери Селија је издала само један живи албум, што ове снимке чини још вреднијим“ – рекао је Омер Пардиљо Сид, последњи представник кубанске певачице.

Међу песмама су култне теме троструке добитнице Гремија, као што су „Quimbara “, „Bemba colorá “, „La dicha mía “ и „Tu voz“.

Албум продуцирају Нелсон Албареда, председник компаније за промоцију концерата Loud And Live, и Алберто Родригез.

Инжењер звука Педро „Waldy D“ Домингез је, са своје стране, био одговоран за ремастеринг снимака уметнице.

„Као Американац кубанског порекла, желим да кажем да ова музика слави моје корене, моје наслеђе и моју људску суштину“ – рекао је Родригез.

Албум ће бити доступан не само на дигиталним платформама, већ и на винилу, у ограниченом издању, које укључујуе књигу са 100 фотографија и колекционарских отисака уметника.

Издавање албума део је низа догађања, која организује Задужбина Селије Круз поводом обележавања стогодишњице њеног рођења, која ће почети у октобру и трајати до краја 2025. године.

Нелсон Албареда је говорио о сврси стварања ових музичких дела и пре свега о срећи коју осећа. „Уметници попут Селије рађају се једном у 100 година и управо то прослављамо“ – рекао је он.

Mинистарство финансија САД објавило је да ће августа следеће године бити издата кованица од 25 центи са Селијиним ликом, као једним од четири изабрана ове године у оквиру федералног програма American Women Quarter.

Извор: Alertas 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *