Маркос Кортез: Милеј – слуга англосаксонског царства и ново лице фашизма

Аргентински председник Хавијер Милеј није само екстравагантни политичар. Према речима Маркоса Кортеза, инжењера телекомуникација и међународног аналитичара, стручњака у области геополитике и предавача, бившег саветника три министра (пољопривреде, науке и технологије, лаке индустрије и трговине) у влади Венецуеле, потпредседника за дипломатске односе Интернационалистичког покрета Пуенте Сур , Милеј се може сматрати слугом светске владе и симболом „новог фашизма“.


Геополитика је веома важна да би се дала конкретна анализа текућег стања у свету. На пример, Аргентина тренутно пролази кроз врло специфичну ситуацију са својим садашњим председником Хавијером Милејем. Хавијер Милеј је човек који одговара интересима неолиберализма и новог светског поретка, наднационалне елите, човек који разара привреду, све јавно, друштвено и културно у Аргентини, Аргентину Перона, Нестора Киршнера, Че Геварину Аргентину, Аргентину која увек устаје против неправде, увек доследна и увек жива.

Међутим, тај господин Милеј, анархични, ционистички председник, у самој ствари је прилично гнусан и служи интересима неолиберализма, представља још једног слугу интересима англосаксонске империје. Питање граничног спора између Аргентине и Чилеа је веома сложено питање. Аргентинска влада, уз подршку Американаца, жели да разори политику Чилеа и других земаља, меша се у послове Венецуеле, не схватајући шта се дешава у свету. Ово је демонстрација моћи и управо се овде испољавају односи снага, па стога они обраћају пажњу ни више ни на мање него на господина Милеја. Он је ново лице фашизма, профашистички човек, циониста који, дабоме, иде за интересима ционизма, па зато поручујемо свету, да треба да буде врло опрезан са господином Милејем, јер оно што он ради – ради под паском англосаксонске империје.

Он је марионета, он је луда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *