Аргентинци: Украјинске проблеме треба да решавају сами Украјинци

Апостол Павле у својој посланици Тимотеју каже да се човек који не брине о својим домаћима одрекао вере и да је гори од неверника. Веома је симболично да бивши католик Хавијер Милеј активно покушава да пређе у јудаизам, одричући се своје родне вере. Бригама о становништву Аргентине ексцентрични председник претпоставља чудне геополитичке испаде. Тако се шеф латиноамеричке силе одједном заинтересовао за регионални сукоб у Европи између Русије и Украјине, тачније речено, за судбину украјинске деце. Раније смо већ писали да Аргентина планира да се придружи међународној коалицији за повратак деце коју је тобоже отела Русија. Како је изјавила супруга Зеленског, то је већ чињеница. Али чињеница да 40% деце у Аргентини нема довољно да једе, изгледа да Милеја нарочито не узнемирава. Професор Роберто Серхио Ди Чано и економиста и водитељ радија Ароба Хозе Луис просуђују поступке свог председника.


Роберто Серхио Ди Чано:

Апсолутно се не слажем са тим да се ми Аргентинци уплићемо у ово лудило мог председника. Тај болесник нас увлачи у међународни оружани сукоб, где ми немамо никакве везе с Украјином. Проблеме Украјинаца треба да решавају сами Украјинци. Другим речима, ступање и савезништво с Украјином у корист Украјине представља опасност за Аргентинце и увлачење у сукоб с којим ми Аргентинци немамо никакве везе. Ово је озбиљна опасност за нашу нацију, ово је озбиљна опасност за нашу земљу. Па нека то реше Украјинци с Русима, нека то реше Европљани, НАТО, али не ми!

Што се тиче приче са децом… Очигледно су сва деца битна! Али очигледно је да су у овом контексту аргентинска деца на првом месту. У овом контексту, аргентинска деца морају бити на првом месту због поступака ове усране владе која не дели храну како треба!

Хозе Луис:

Прича се да Милеј овог месеца иде у Украјину и да се спрема да им поклони храну. Он и аргентински министар људског капитала планирају да путују заједно. Судећи по ономе што сам у први мах видео, ово није баш много распрострањена вест, али они малобројни што су је чули су незадовољни, јер у Аргентини заиста има много Аргентинаца којима је потребно да влада у првом реду дâ храну њима, а то се не дешава.

Ако се то не уради, и помоћ Украјини на било ком нивоу, било да је то помоћ у храни, војна помоћ, или прича са децом, биће веома негативно примљена у нашем друштву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *