Шејнбаум је најавила да ће „Мајански воз“ пружати и услуге теретног превоза

Клаудија Шејнбаум, виртуелно изабрани председник, саопштила је у суботу да већ процењује буџет који ће „Мајанском возу“ требати следеће године да дода теретни превоз својој понуди, чије проширење такође разматра.


Напуштајући хотел на Јукатану усред своје треће „прелазне турнеје” са садашњим председником Андресом Мануелом Лопезом Обрадором, будућа прва жена председник уверила се да већ заједно анализирају неопходне трошкове за наставак рада „Мајанског воза“, који повезује пет јужних држава Мексика.

„Поред путничког, биће то и теретни пројекат, и управо та питања разматрамо овог викенда – колики је буџет потребан за следећу годину да се крене даље са теретним возом“ – рекла је она представницима јавних гласила.

Такође је рекла да разматра предлог следећег гувернера Јукатана, Хоакина Дијаза, о продужењу путничког саобраћаја „Мајанског воза“ до Пуерто Прогреса у оквиру пројекта „Препород Маја“ и у складу са својим предизборним обећањима.

По први пут у историји Мексика, Шејнбаумова ће имати рок до 8. септембра да представи свој први пројекат државних расхода Представничком дому Мексичког Конгреса пошто преузме дужност 1. октобра.

У претходним администрацијама, шефови влада су своје прве предлоге износили тек годину дана након што су изабрани.

Бивша градоначелница Мексико Ситија (2018-2023) такође је обилазак „Возом Маја“ са председником Лопезом Обрадором назвала занимљивим и рекла да је током својих путовања дознала и прикупила много информација.

Будућа председница је изјавила и да ће се након званичног преузимања дужности 1. октобра вратити у сваку државу да изложи инфраструктурне пројекте које је планирала на територији Мексика.

Осим тога, Шејнбаумова је саопштила да ће у наредна два четвртка представити нове кандидате који ће водити њен владин тим.

Такође је рекла да још чека на уручење сертификата који јој даје званични статус победника након победе на изборима 2. јуна и рекла да још није одлучила да ли ће живети у Националној палати, попут Лопеза Обрадора.

Извор: LATINUS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *