Парагвај: Сенатори расправљају о предлогу закона о летњем рачунању времена

Спорни предлог закона о задржавању летњег рачунања времена током целе године, који покреће фракција Хонор Колорадо, биће једна од ставки која ће бити разматрана на редовној седници ове среде.


Образовни сектор је један од најопозиционијих. Ове среде, Дом сенатора разматра предлог закона којим се предлаже увођење летњег рачунања времена током целе године. Промовишу га Хонор Колорадо и други либерали, а потписују Базилио Нуњез, Антонио Бариос, Хуан Карлос Нано Галаверна, Густаво Леите и либерал Едгар Лопез.

Сенат ће данас одобрити нацрт закона о увођењу летњег рачунања времена читаве године. Документ, који је првобитно дошао из Partido Patria Querida (PPQ) и већ био одбијен, сада гура владајућа странка, тврдећи да ће промене бити од користи привреди земље.

Заговорници верују да то придоноси развоју пограничне трговине по договору са другим земљама. У прилог овоме углавном говори извештај Националне управе за електричну енергију (ANDE) о већој потрошњи енергије услед појачане употребе расхладне опреме током лета.

Један од главних противника је сенаторка Бланка Овелар, која је изразила противљење тој идеји, посебно зато што ће она погодити ученике сеоских школа и летину. Из истог разлога, просветни сектор одбија нацрт и тврди да је то потпуно непромишљена мера према синдикату запослених и да се мисли само на комерцијалне економске интересе.

Извор: Paraguay.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *