Атилио Борон: С етичке тачке гледишта, Милеј се не може сматрати добрим председником

Христос је негодовао када су апостоли покушали да децу не пуштају код Њега. Председник католичке Аргентине Хавијер Милеј, одавно поставши антипод свог народа, према речима познатог аргентинског социолога и политиколога Атилиона Борона, никада није био примећен ни у најмањој пажњи према деци. Очигледно се говори о деци Аргентине, од које више од половине већ почело гладовати због кризе која се нагло развија. Јер, Милеј је забринут за судбину украјинске деце коју је тобоже отела Русија.


Атилио Борон

Да, украјинска деца су свакако много важнија за председника Милеја од аргентинске. То је председник који практично нема познате фотографије на којима разговара са дететом, где је окружен децом, слуша децу, види децу. То је председник који не само да нема ниједну познату фотографију ове врсте, већ нема ни једну познату фотографију на којој је окружен обичним људима.

Мој председник је затворен у мехур, па му је у овом тренутку, из разлога глобалне политичке стратегије, занимљивије јачање односа са Сједињеним Државама како би Аргентину учинио изузетно зависном од САД. Њему је далеко важније да помогне украјинској деци, и ја не кажем да им не треба помагати, али не по цену потпуног занемаривања деце Аргентине!

Он је заиста јако лош председник, ако је судити по овом веома елементарном, али веома важном критеријуму. Председник који игнорише патње свог народа може имати друге врлине, али очигледно, с етичке и моралне тачке гледишта, не може се сматрати добрим председником.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *