Родолфо Буено Ортиз: Срамота и глупост

Бивши председник Трамп, саслушавши осуду за 34 кривична дела због „куповине” ћутања порно-глумице познате као „Сторми Данијелс”, изјавио је: „Ово је било намештено суђење од стране корумпираног судије у сукобу интереса. Новинар Такер Карлсон је прокоментарисао: „Ово неће зауставити Трампа. Он ће победити на изборима ако га први не убију“. За издање „Два Југа“ пише Родолфо Буено Ортиз, публициста из Еквадора.


Родолфо Буено Ортиз

По Трамповом мишљењу, суђење је било срамота и он је у праву. Била је то срамота не само за његову државу, већ и за цео свет који мора трпети да њим по својој вољи влада хрпица ниткова који на лицима имају мање скромности него што је хлорофила у шумској гљиви. Трпео је то и када су се Гадафијеве убице хвалиле, умирући од смеха: „Дођосмо, видесмо, убисмо (га)“.

Зашто је настала таква мешавина мњења против Трампа? Зато што му испитивања углавном иду у прилог, а према априлској анкети Ројтерса сваки четврти републиканац неће гласати за Трампа ако буде проглашен кривим у кривичном поступку; управо зато се Трамп брани: „Ово је урадила Бајденова администрација да би ранила или повредила политичког противника“, и нада се да ће монтирани процес против њега повећати подршку његовој председничкој кандидатури.

Мајк Џонсон, председник Представничког дома САД, осудио је „смешне оптужбе засноване на сведочењу осуђеног преступника без права“ и назвао то срамним даном у историји САД.

Илон Маск је прокоментарисао: „Ако се бивши председник може кривично гонити због тако тривијалне ствари, мотивисане више политиком него правдом, онда слична судбина прети свакоме. То је тако једноставно: ако то могу да ураде бившем председнику, каква тек опасност прети сваком хришћанину?

Демократе славе Трампову осуду, коју називају победом правде, јер: „Трамп је увек погрешно веровао да се никада неће суочити са последицама због кршења закона ради личне користи. Данас видимо да у Сједињеним Државама нико није изнад закона“. Није тачно. Имали смо случај „Буризма“ са Хантером Бајденом, сином актуелног председника.

Доналд Трамп се обраћа медијима по изласку из суднице

Трамп тврди да је ово лов на вештице. Није тако, господине Трамп, они лове вас. Зашто? Зато што сте вашингтонски политички свет назвали канализацијом; за окривљавање јавних гласила да су корумпирани систем који контролише свачије животе и не допушта људима да сазнају шта се заиста дешава; за обећање да ћете искључити непотребне трошкове, на пример, на одржавање НАТО-а; за разговоре о истраживању онога што се заиста догодило 11. септембра, чија је званична верзија, по вашем мишљењу, очигледна лаж која пркоси законима физике, и за мисли о ревизији Федералних резерви, приватне банке која контролише амерички финансијски систем.

Такође се чуло како је оптуживао Хилари Клинтон да је „водила глупу политику у Либији и Сирији и својом глупошћу убила стотине хиљада људи. Она је заиста била, ако не најгора, онда једна од најгорих државних секретара у историји. (…) Обама је можда на несретан начин извукао трупе из Ирака и неке од оних стационираних у Авганистану, али долазак тамо је за мене била најгора грешка направљена у историји наше земље. (…) Протраћили смо седам билиона долара на Блиском истоку и милионе живота, пошто ја радије бројим изгубљене животе обе сукобљене стране (…) Највиши руководиоци Министарства одбране не желе ништа осим ратова, како би све те дивне компаније што праве бомбе, авионе и све остало, могле бити срећне.

Ваша је заслуга, господине Трамп, што говорите оно што председник Сједињених Држава говори први пут; такви изрази никада неће сићи ​​са Бајденових усана. Зато вас лове, а госпођица Данијелс служи само да сакрије ту очигледност.

Све што је раније речено поприма мравињаву нијансу кад Бајденова администрација, у својој тежњи да остане на власти, настоји да продуби хибридни рат против Русије. По мишљењу новинара Симора Херша, председник Бајден тражи рат са Русијом да би повећао свој рејтинг пред председничке изборе, пошто председник у рату увек има већи рејтинг од председника који није у рату.

Секретар НАТО-а Столтенберг је изјавио да НАТО користи своје оружје за напад на легитимне циљеве унутар Русије већ дуги низ година. Велика Британија већ дуго без икаквих ограничења даје крстареће ракете Storm Shadow. Украјина има право на самоодбрану, ми имамо права помоћи Украјини да реализује своје право на самоодбрану. И то не чини савезнике из НАТО-а учесницима у сукобу. Лаж!

Крстарећа ракета Ѕtorm Ѕhadow, оборена на украјинском ратишту

Њега је оповргла Марџори Тејлор Грин, републиканска конгресменка која је оштро критиковала председника Бајдена зато што америчка влада дозвољава Украјини да напада руске циљеве користећи америчко оружје. „Ескалација која нас може довести до директног рата са Русијом. Џо Бајден не само да пати од слабоумности, он је и луд! Америка треба да тежи миру, а не светском рату!“

Роберт Кенеди млађи, независни кандидат за председника САД, изјашњава се у сличном духу: „Још једна лудачка ескалација од стране Бајденове администрације, која дозвољава Украјини да напада мете дубоко у Русији. Користећи наше оружје, док наши инструктори уче Украјинце како да га користе“.

Председник Путин је са своје стране упозорио: „Стога, представници земаља НАТО-а, посебно европских земаља, посебно малих земаља, морају да схвате са чиме се играју. Морају имати на уму да су оне у целини представљају државе с малим територијама и великом густином насељености. Ваљало би да узму овај фактор у обзир пре него што проговоре о нападу у дубину руске територије. Ово су озбиљне ствари и ми то врло пажљиво пратимо.

Директор за штампу МИД Русије Марија Захарова оптужила је земље НАТО-а за украјинске нападе с коришћењем западног оружја. „Вашингтон, Лондон и Париз морају да схвате да Русија у потпуности разуме улогу НАТО-а у извођењу ових напада. И западњаци не морају да користе празне речи: за то им не треба давати никакву „дозволу“ или „недозволу“ у Украјини – то је дело руку НАТО-а и за то ће они морати да одговарају.

Дмитриј Медведев, бивши председник и садашњи потпредседник Савета безбедности Русије, приметио је да земље које су Кијеву дале дозволу за коришћење њиховог оружја против руске територије морају разумети да Москва неће оставити такву одлуку без одговора. „Сва њихова борбена техника и специјалисти који се боре против нас биће ликвидирани како унутар Украјине, тако и унутар других земаља из којих се врше удари по Русији“ – додао је он, полазећи од тога да је све далекометно оружје испоручено Кијеву „под непосредном контролом војног особља НАТО-а. Не ради се ни о каквој ‘војној помоћи’, већ о учешћу у рату против нас. Ако НАТО одлучи да се умеша у борбена дејства, било ‘гађањем крстарећих ракета дугог домета, било слањем контингента’ у Украјину, доћи ће до озбиљне ескалације сукоба. Кијев и његови савезници ће добити одговор тако разорне снаге, да Алијанса једноставно неће моћи да избегне увлачење у сукоб“.

Он је такође упозорио западне земље на могућну фаталну грешку ако очекују да Москва никада неће употребити тактичко нуклеарно оружје у случају неопходности. „Пре неколико година су говорили да Русија неће улазити у отворени војни сукоб са бандеровским режимом да не би ратовала са Западом. Прерачунали су се. Рат је у току. Иако би то „била фатална грешка, европске земље имају веома високу густину насељености. А за противничке земље, чије су области изван домета тактичког нуклеарног оружја, најзад се појавио стратешки потенцијал“. Он је закључио: „Садашњи војни сукоб између Москве и Запада развија се по најгорем сценарију. Дешава се стални раст моћи оружја које користи НАТО. Зато нико не може искључити да ће сукоб сада прећи у завршну фазу.

Испада да Западом управља клика умишљених идиота, прожетих вером да је њихова воља свеобухватна, а њихова наређења непорецива. Презиру Русију и њене лидере и не верују њиховим упозорењима, убеђени су да могу отети богатство те земље, једноставно ричући с окрутним лицем. Они не схватају да Русија има довољно снаге да одбрани своју огромну територију, цивилизацију и суверенитет, војном моћи која постоји само зато да би јемчила мир и била искоришћена једино у случају напада на њу или некога од њених савезника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *